Prejudicis: el llenguatge de l'ignorant.

La hipocresia de la gent moltes vegades plega a uns extrems preocupants. Tots volen ser tolerants i tindre una ment oberta a qualsevol tipus de cultura o forma de vida, però en realitat molt pocs ho són de veres. En el fons s'empenyen en posar etiquetes a tot. Amb el terme 'etiquetes' vull dir malnoms deguts a la seua pròpia cultura, diferent a la nostra, o simplement a característiques físiques o socials que no estan a la moda. Aquestes etiquetes també es solen anomenar prejudicis i encara que molta gent no accepte que en té, en té.

El simple fet de posar una etiqueta a algú és el denominar a una persona pel fet de ser diferent, i això no és motiu de discriminació ni de adquisició de malnoms, perquè tots som persones a pesar de que cadascú prové d'un lloc, posseeix una cultura, una forma de vida o unes característiques diferents.

Aquestes etiquetes que no pare de reiterar en aquesta entrada, quasi sempre les posem sense conèixer a la persona a la que li les posem. I per això dic que tenim prejudicis, perquè el fet de jutjar una persona abans de conèixer-la és tenir prejudicis. Primer hem de veure com és, ser empàtic, és a dir, posar-se en la seua pell  per saber què és el que sent... en conclusió, intentar conèixer el seu interior, saber com és, com pensa i com observa i viu el món. En aquest moment ja podem posar les etiquetes que vulguem, encara que siga cruel fer-ho, perquè ja sabem moltes coses sobre l'individu.

Per finalitzar, he de dir que aquests malnoms, prejudicis o etiquetes, no serveixen per res, per això ens hem d'alliberar d'elles, perquè són una cosa inútil que posseïxen tots els éssers humans, que provoquen malalties com la xenofòbia, el racisme o l'aporofòbia. Això sí que són malalties i no l'homosexualitat com s'empenyen a anomenar-la molts.


   Billy Elliot és una pel·lícula on el protagonista
tracta de lluitar contra els prejudicis
de la societat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

19.04.2017

Marabú Teatre