No som titelles, som un poble amb drets.

La societat ha de tenir una base, encara que siga petita, de la història del seu país. Ha de conèixer els fets bons i roïns, que ha donat lloc la societat que tenim en l'actualitat. Per això, hi ha l'assignatura d'història en l'escola, aleshores, que algú li diga al nostre govern actual que no fa falta tornar a aquells anys, al passat.

A aquells anys vull dir als temps on la societat no tenia el dret a una educació pública i de qualitat. Als temps on la gent que tenia la sort d'estudiar, havia d'estudiar una carrera imposada encara que li agradés o no, és a dir, no tenia dret a escollir. Aquells temps on la societat estava clarament dividida en la gent que tenia diners i la gent que es moria de fam. Aquells temps de tristesa nacional. 

No fa falta tornar a aquells anys de dictadura, on el que volien quatre persones, ho havien de voler tots els ciutadans. Perquè cada persona és lliure de la seva vida i, per exemple, no hem de deixar d'estudiar perquè vosaltres, mandataris actuals, pugeu les tasses de les matrícules universitàries. Tampoc hem de deixar d'estudiar el que vulguem perquè un pocavergonya ens diga que: 'hay que estudiar lo que es necesario, no lo que se quiere'.

Per això hem d'estar més atents que mai, perquè no ens manipulen. Ja n'hi ha prou, no som titelles. Som un poble amb drets, encara que no ho vulguen admetre.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

19.04.2017

Marabú Teatre